Maymun çiçeği hastalığı, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi komplikasyonlara neden olabileceği söyleniliyor.
Maymun Çiçeği Hastalığı, öksürük veya hapşırık yoluyla solunum yoluyla bulaşabileceği ayrıca, enfekte hayvanlarla temas yoluyla, enfekte materyallerle temas sonrası ağız, burun veya göz yoluyla da bulaşabileceği bildirildi.
Maymun çiçeği hastalığının belirtileri, hastalığın ciddiyetine ve enfekte olan kişinin bağışıklık sisteminin durumuna bağlı olarak değişebilir. Genellikle, ilk belirtiler ateş, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrıları ve iştah kaybı gibi grip benzeri semptomlardır.
Daha sonra, hastalığın karakteristik belirtileri olan döküntüler ve kabarcıklar görülebilir. Bu döküntüler ve kabarcıklar, hastalığın adını da veren “maymun çiçeği”ne benzerlik gösterir. Bu belirtiler genellikle baş, yüz ve boyun bölgesinde başlar ve daha sonra tüm vücuda yayılabilir. Döküntüler kabarcıklar halinde ortaya çıkar ve sıvı içerir. Bu kabarcıklar birkaç gün içinde patlayabilir ve açık yaralar oluşturabilir. Bu yaralar kabuk bağlayana kadar enfeksiyon riski taşırlar.
Söylenilene göre , ”Spesifik olarak maymun çiçeği virüsü için herhangi bir tedavi yoktur fakat çiçek hastalığına benzerliği nedeni ile çiçek hastalığına karşı korunmak için geliştirilen antiviral ilaçlar monkeypox’u tedavi etmek için kullanılabilir. Maymun çiçeği virüsünün bulaştığı bir kişide tedavinin amacı hastalıktan kaynaklı ağrı, oluşan yaralar gibi belirtileri kontrol edip, kaldırmaya yöneliktir. ” EMSAL SULTANOĞLU
GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024